Een waterpijp roken is niet altijd zo makkelijk als het klinkt. Het is natuurlijk geen simpel sigaretje die je alleen maar even aan hoeft te steken om deze te kunnen roken. In dit blog geef ik je daarom een aantal handige tips die je kunnen helpen bij het roken van een waterpijp.

 

Waterpijp tips voor beginners

Ben je een startende waterpijp roker, of wil je het gewoon eens een keertje proberen, dan kunnen deze tips je al een stukje verder helpen.

- Zorg er voor dat je alle benodigdheden in huis hebt. Het is natuurlijk zonde als je wilt beginnen met het roken van je waterpijp en blijkt dat je eerst nog naar de supermarkt moet om bijvoorbeeld aluminiumfolie te halen of dat je zelfs nog op zoek moet naar waterpijptabak of steentjes die je wilt gaan roken met je waterpijp. Om je te helpen vind je hieronder een lijstje met de benodigdheden voor het ‘standaard’ roken van een waterpijp:
1. De waterpijp zelf natuurlijk
2. Tabak of steamstones om te roken
3. Aluminiumfolie om de tabakskop af te dekken
4. Iets om gaatjes in het aluminium folie te prikken (gaatjesprikker of een tandenstoker)
5. Water om de vaas mee te vullen
6. Eventueel waterpijp slangen als deze niet meegeleverd zijn bij de waterpijp zelf
7. Waterpijpkooltjes
8. Een aansteker om de kooltjes aan te steken
9. Eventueel een kolentang (deze wordt in veel gevallen ook meegeleverd met de waterpijp zelf)

- Vul de vaas voor ongeveer de helft met water, zorg er voor dat er niet te weinig, maar ook niet te veel water in zit. Wanneer je te veel water in de vaas giet kan het namelijk zo zijn dat er water in je waterpijpslang terecht komt.

- Prik niet te veel gaatjes in het aluminium folie. Het kooltje moet het deel met de gaatjes afdekken, het is dus aan te raden om geen gaatjes te prikken in het gehele stukje aluminium folie, maar slechts op de plek waar het kooltje komt te liggen. Zo voorkom je dat er ‘valse lucht’ gecreëerd wordt. Zorg er ook voor dat de gaatjes niet te groot zijn.

- Krijg je het waterpijpkooltje niet aan? Probeer een klein gasbrandertje. De vlam van deze aansteker is sterker en deze zal het kooltje wellicht sneller aan krijgen. Een andere tip is een speciale kolenbrander. Dit is een gadget die speciaal gemaakt is voor het aansteken van de kooltjes.

- Er zijn meerdere soorten waterpijptabak verkrijgbaar. Wil je nicotinevrij roken? Probeer dan vooral de steam stones uit ons assortiment. Deze steentjes zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende smaken en ze zorgen voor een heerlijke smaaksensatie, zonder dat je nicotine binnen krijgt!
 

Tips voor regelmatige waterpijp rokers

- Voeg ijs toe aan het water in je vaas. Door het ijs wordt het roken van de waterpijp nog aangenamer. Probeer het eens uit!

- Probeer eens smaken met elkaar te mengen. Je zult merken dat sommige smaken gemengd met elkaar zorgen voor een heerlijke smaaksensatie!

- Een waterpijp is natuurlijk bedoeld om er water in te doen. Je kunt echter ook eens andere vloeistoffen uitproberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vruchtensapje of melk? Je kunt alles uitproberen en zelf beoordelen wat je de lekkerste smaak vindt.

- Blaas regelmatig even door de waterpijp heen om te voorkomen dat de lucht gaat smaken naar het metaal van de waterpijp. Blaas natuurlijk wel voorzichtig en niet te hard.

- Zorg ervoor dat je niet té veel tabak in de tabakskop doet. Wanneer je de tabakskop afdekt met aluminiumfolie moet er nog een kleine ruimte tussen zitten. Het waterpijpkooltje leg je namelijk op het aluminiumfolie en wanneer dit het tabak raakt kan het de tabak verbranden. Dit zorgt voor een verbrande smaak en tevens kan het zorgen voor hoofdpijn klachten. Met een beetje ruimte tussen het tabak en het kooltje zorg je er voor dat het tabak alleen zal smeulen en niet verbrandt.