Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Steam stones

Waterpijp rooksteentjes (in plaats van waterpijptabak) Geen nicotine, geen teer! Probeer het nu!

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-60 of 82

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-60 of 82

Steam stones

Steam stones kopen?

Steam stones is rookwaar dat niet onder de tabakswet valt. Dat komt omdat deze zogenaamde dampsteentjes geen tabak, geen nicotine en geen teer bevatten. De dampsteentjes zijn ontstaan toen er enkele jaren geleden in Duitsland een rookverbod werd ingesteld voor waterpijpcafés en shisha-lounges. Er werd met man en macht aan een alternatief gewerkt. En die kwam er! Een groepje Duitse ingenieurs bedachten samen met wat fanatieke waterpijprokers zogenaamde dampsteentjes. Een mineraal dat in combinatie met een natuurlijk aroma gerookt kan worden. De damp steentjes voor waterpijpen bevatten geen nicotine en geen teer. De rook die van de mineraaltjes af komt is in feite geen rook maar damp. Hierdoor zijn de steam stones een veel gezonder alternatief voor waterpijptabak en in landen waar het roken van tabak in café's en restaurants dus verboden is, is het roken van dampsteentjes wél toegestaan!

De steentjes hebben een grote tussen de 5 en 9 milimeter. Hiermee is het geschikt voor zowel grote als kleine tabakskopjes. Er zijn geen extra stappen nodig om steam stones te roken. Je doet gewoon wat dampsteentjes met smaakvloeistoffen in de tabakskop en je kunt beginnen met waterpijp roken. Door verhitting geven de steentjes damp af. Deze damp wordt vervolgens gekoeld door het water in de glasbowl. Dit bezorgt een geweldige, intense rook sensatie! De stoom heeft een enorme dichtheid en is toch mild!

Om langdurig van de damp te kunnen genieten, moet de warmte gelijk verdeeld worden. Let op dat de vloeistof en de steentjes niet oververhit raken. Een temperatuur tussen de 150 en 200 graden is perfect. Wil je een dichte en dikke damp? Zorg er dan voor dat de rookkolom niet meer dan twee centimeter onder water zit.

In ons assortiment vind je waterpijpsteentjes van het merk Shiazo. De Shiazo dampsteentjes zitten verpakt in luchtdichte plastic potjes. Het kleine potje bevat 100 gram, het grotere potje 250 gram. Shiazo steamstones zijn verkrijgbaar in wel 30 verschillende smaken. Favoriete smaakjes zijn de aarbeien, de frambozen, de Pina Colada, de honing meloen en de Caribean dream. Er zit ook een bakje met pure mineraal steentjes in het Shiazo assortiment. Deze mineraaltjes kun je zelf met een lekker smaakje mengen! Heb je nog geen ervaring met dampstenen en wil je dit een keertje uitproberen? Bestel dan een zakje Shiazo Steamaze! In dit zakje zit 15 gram aan damp steentjes. Precies genoeg voor één rook sessie.

De waterpijpsteentjes maken een flinke opmars. Men wil graag waterpijp blijven roken. Maar als dat op een minder schadelijke manier kan, dan levert de waterpijproker maar al te graag het waterpijptabak in voor smaaksteentjes. En de smaaksteen is voor een doorgewinterde roker misschien even wennen, maar je zult zien dat het roken van shisha steentjes vrijwel hetzelfde smaakt. De waterpijp steentjes dampen flink en je kunt er enorme rookwolken mee creëren! Hoogste tijd dus om de Shiazo dampstenen uit te proberen! Kies bijvoorbeeld voor een proefzakje van 15 gram. Kies uit de vele smaakjes die wij aanbieden.

x