Waterpijp to go!


Ga je picknicken? Een dagje naar het strand? Een feestje? Een shisha kun je gemakkelijk meenemen! Je kunt het overal roken, zolang je alles wat je nodig hebt maar bij je hebt. In dit blog vertellen we je wat je nodig hebt wanneer je een waterpijp buiten de deur gaat roken.

1. De waterpijp zelf natuurlijk, een klein waterpijpje is het makkelijkst te vervoeren, echter kan elke hookah meegenomen worden. Ga je met de auto, dan kan een grote waterpijp ook prima meegenomen worden.

2. Water! Want zonder water, kun je geen waterpijp roken. Dit wordt al gauw vergeten, want thuis haal je het water simpel uit de kraan, maar als je gaat picknicken heb je vaak geen kraan in de buurt. Vergeet dus niet om enkele flesjes water mee te nemen.

3. Tabak en kooltjes. Je kunt de gewenste waterpijptabak meenemen, houd er rekening mee dat je voldoende tabak of shiazo steamstones waterpijpsteentjes meeneemt zodat je kunt genieten van meerdere rooksessies! Ook is het verstandig om meerdere waterpijpkooltjes mee te nemen zodat je zeker voldoende hebt.

4. Aluminiumfolie. Om het tabak in de tabakskom af te dekken heb je aluminiumfolie nodig. Het moet groot genoeg zijn zodat het de hele tabakskom kan afdekken. Als je van plan bent meerdere malen te gaan roken, neem dan voldoende aluminiumfolie mee.

5. Een kolentang inclusief prikker. Niet alle kolentangen beschikken over een prikker. Mocht de kolentang niet over een prikker beschikken, neem dan een prikkertje mee, zoals bijvoorbeeld een tandenstoker of een satéprikker. Ook bestaande er kant en klare prikkers met meerdere prikkertjes in één apparaatje. Dat werkt helemaal handig en snel.
 
6. Een aansteker. Want zonder aansteker gaat het natuurlijk niet lukken. Een elektrische kolenbrander behoort ook nog tot de mogelijkheden. Maar meestal is er buiten geen aansluiting te vinden. Dan zou je eventueel ook nog een kolenbrander met gasflesje kunnen gebruiken.
 
Nu heb je alles om buiten de deur te kunnen genieten van een heerlijke waterpijp rooksessie!

Heb je geen ruimte om een waterpijp mee te nemen? Dan is een shisha pen misschien een leuke oplossing, deze zijn een stuk kleiner dan een waterpijp en je hebt er niets voor nodig om het te kunnen roken. De shishapennen zijn in veel smaken verkrijgbaar.