Wat heb je nodig voor het roken van een waterpijp?Misschien wel een van de meest gestelde vragen aan onze klantenservice van de Shishahut: Wat heb ik allemaal nodig voor het roken van een waterpijp?

Wanneer je een waterpijp hebt aangeschaft kun je nog niet meteen aan de slag, je dient nog wat simpele benodigdheden te hebben voordat je kunt beginnen met roken.

Benodigdheden:
- Waterpijp inclusief vaas, tabakskom en slang
- Tabak
- Aluminiumfolie
- Kooltje(s)
- Kolentangetje
- Gaatjesprikker
- Aansteker
- Water
Wanneer je deze benodigdheden in huis hebt kun je beginnen. Vul de vaas voor ongeveer de helft met water en zorg er daarbij voor dat de pijp net onder water zit. Zet de rest van de shisha in elkaar (zie foto 1 en 2). Doe de gewenste tabak in de tabakskom zodat deze tot de rand gevuld is. Scheur een stukje aluminiumfolie af van circa 20x20 cm of gebruik de al gesneden aluminiumfolies uit ons assortiment en bedek de tabakskom zodanig dat in ieder geval de bovenzijde van de tabakskom is bedekt (zie foto 3). Prik met de gaatjesprikker of met een tandenstoker een aantal gaatjes bovenin het folie (zie foto 4). Nu is je waterpijp klaar voor gebruik! Steek het kooltje aan met een aansteker en leg deze met behulp van het kolentangetje op de gaatjes in het aluminiumfolie. Hijs een aantal keer goed aan de slang om de waterpijp goed aan te krijgen. En geniet van je rooksessie!
Nog een aantal tips voor het roken en het onderhouden van een waterpijp:
1. Gebruik in plaats van een aansteker een speciale kolenbrander. Met de kolenbrander branden je kooltjes in een mum van tijd!
2. Maak de waterpijp na iedere rooksessie zorgvuldig schoon met het speciale schoonmaakmiddel.
3. Probeer eens steamstones in plaats van tabak, steamstones zijn minder slechts voor je gezondheid. Ze bevatten geen nicotine en teer en zijn 100% natuurlijk.