Het verschil tussen een Khalil Mamoon waterpijp en een Amy Deluxe waterpijp.

 Khalil Mamoon
Khalil Mamoon is hét merk onder de waterpijpen. Ze worden door ons rechtstreeks geïmporteerd vanuit het land waar ze gemaakt worden, Egypte. Een echt kenmerk van deze shisha is dat ze prachtige illustraties op de vaas te zien zijn, dat maakt de waterpijp een echte blikvanger. Ook het feit dat de waterpijpen niet met machines worden gemaakt maar stuk voor stuk handgemaakt zijn, valt van de shishapijp af te zien, daardoor is iedere Khalil Mamoon waterpijp uniek.

Slang
De slangen van de KM waterpijpen zijn van erg professionele kwaliteit waardoor je van een ultieme rooksensatie kunt genieten. Ook de slangen zijn handgemaakt en zien er werkelijk prachtig uit! De slangen zijn erg lang, waardoor je op je plek kunt blijven zitten en je jezelf niet hoeft te verplaatsen om de waterpijp te kunnen roken. Het is niet mogelijk om de slangen van de Khalil Mamoon waterpijp te wassen, het materiaal is daar niet geschikt voor, wel kun je de waterpijpslang gemakkelijk omspoelen.
 

Amy Deluxe
De Amy Deluxe waterpijpen zijn iets minder bekend dan de KM shisha's, echter zijn ze er qua kwaliteit niet minder op. Vaak verwacht je dat een hookah geproduceerd wordt in een Arabisch land, aangezien de hookahs daar onwijs populair zijn, maar deze luxe waterpijpen worden geproduceerd in Duitsland. (Maar de eigenaar van dit merk is wel een Arabier) Een verschil met de Khalil Mamoon is de slang, de Amy Deluxe bevat namelijk siliconen waterpijpslangen met een metalen mondstuk waardoor deze eenvoudig schoon te maken zijn.


Verschillen op een rij:

- De waterpijpslang: Een Amy Deluxe heeft een slang die gewassen kan worden. De Khalil Mamoon heeft een slang die niet gewassen kan worden.

- De vaas: De vaas van een Khalil Mamoon bevat prachtige illustraties die iedere waterpijp uniek maakt.

- De afmeting: KM waterpijpen zijn over het algemeen groter dan die van amy.
Shiazo steamstones

Om een shisha te roken heb je of smaaktabak of smaaksteentjes nodig. Wij zijn van het waterpijptabak afgestapt omdat het roken van tabak zeer ongezond is. Het roken van steamstones is ook ongezond, maar minder slechts dan waterpijptabak. Als je dan toch shisha wilt roken, doe het dan in ieder geval zo gezond mogelijk. Met Shiazo steamstones dus! Deze waterpijpsteentjes of ook wel dampsteentjes genoemd zijn voorzien van een heerlijke aromatische vloeistof. De keuze is reuze, maar favoriet zijn toch wel de watermeloen, de two-apple, aardbeien en framboos. Om zo min mogelijk schade op te lopen van het roken adviseren we je ook om een filter te kopen.