Nieuw: het shisha starterspakket!


We hebben een nieuw artikel in ons assortiment! Het zijn shisha starterspakketten, perfect voor de beginnende shisha roker of voor iemand die het gewoon eens wil proberen en niet weet wat hij of zij daar allemaal voor nodig heeft. Het shisha pakket bevat namelijk alles wat je nodig hebt voor een rooksessie. Het enige wat je nog nodig hebt is water voor in de waterpijpvaas en een aansteker om je kooltje aan te kunnen steken. In dit blog vertel ik je de exacte inhoud van het shisha starterspakket en leg ik je uit hoe je de waterpijp in elkaar zet en klaar maakt voor gebruik.

In het shisha starterspakket vind je de waterpijp Arab. Het is een waterpijp van 45 cm hoog met een prachtige waterpijpschacht. Je begint met het in elkaar zetten van deze shisha door het buisje aan de schacht te draaien. Vervolgens pak je de waterpijpvaas en vul je deze voor ongeveer de helft met koud/lauw water. Je kunt nu de waterpijp schacht op de vaas zetten met behulp van het rubbertje om te zorgen dat deze stabiel staat. Nu de waterpijp staat kun je de slang er aan vast maken, deze bevestig je heel eenvoudig in de opening aan de zijkant en in het midden van je waterpijp schacht. Wanneer je de slang aan je shisha hebt bevestigd kun je het as schaaltje vastmaken aan de bovenkant van je waterpijp. Je dient het bovenste onderdeeltje los te draaien, dan kun je het as schaaltje er op leggen en vervolgens draai je het onderdeel weer vast. Hierna kun je de tabakskop op je waterpijp plaatsen. Je dient de tabakskop een beetje aan te drukken zodat deze stevig op je waterpijp blijft zitten. Je waterpijp staat nu in elkaar. Nu is het tijd om deze gebruiksklaar te maken zodat je kunt beginnen met roken.

Het water hebben we al in de vaas gedaan in de stappen hiervoor, wat we nu doen is het tabak of de steam stones in de tabakskom plaatsen. Bestel je een shisha starterspakket dan wordt er 100 gram steam stones meegeleverd. Je hebt de keuze in vijf verschillende smaken steam stones. Wil je liever een andere tabaksoort of een andere smaak? In ons assortiment bieden we nog veel meer smaken en tabaksoorten aan. Terug naar waar we gebleven waren, je plaatst het tabak in de tabakskom, prop de kom niet te vol maar doe er ook niet te weinig tabak in, probeer het gewoon tot het randje vol te stoppen. Dek vervolgens de shisha tabakskom af met het aluminiumfolie en prik er een aantal gaatjes in met de gaatjesprikker.

Nu je dit klaar hebt kun je er een aansteker bij pakken en ga je het kooltje aansteken. We doen dit met behulp van het kolentangetje. Pak het kooltje vast met de kolentang en houd het vuurtje onder het kooltje, wacht eventjes en het kooltje zal wat gaan vonken/knetteren. Houd om deze reden het kooltje zo ver mogelijk van je af om ongelukken te voorkomen. Je kunt wat tegen het kooltje aan blazen zodat het sneller in zijn geheel gloeit, pas hierbij wel op en kom niet te dicht bij! Gloeit het kooltje voor het grootste deel? Dan kun je deze nu op de top van je waterpijp leggen, op het aluminiumfolie. Hijs nu voorzichtig aan de waterpijpslang. Er zal natuurlijk niet direct veel rook gecreëerd worden, dit duurt even. Hijs een aantal keren aan de waterpijp en er zal vanzelf meer rook ontstaan.

En nu… genieten! Geniet van de smaak van het tabak en van je rooksessie! Het roken van een waterpijp kan erg gezellig zijn samen met vrienden of familie en op feestjes.

Heb je nog vragen na het lezen van dit blog? Stel ze gerust hieronder of mail je vraag naar onze klantenservice via info@shishahut.nl!