Wanneer je jouw eerste e-sigaret kopen gaat is het wel handig om te weten wat een e-sigaret is en hoe deze functioneert. Ook vertellen we je iets over de geschiedenis van de e-sigaret.
 

Wat is een e-sigaret?

Een e-sigaret is een klein apparaatje met een aantal lossen onderdelen dat een nicotine oplossing (ook wel e-liquid genoemd) verdampt zodat de gebruiker deze damp kan inhaleren en zijn nicotine behoefte kan vervullen. De shisha pen heeft een soortgelijke werking. Echter is een shisha pen maar eenmalig te gebruiken. Zodra het smaakje of de batterij leeg is, kun je je shisha pen weggooien. Met een e-sigaret is dat niet het geval. Deze kun je keer op keer hergebruiken.
 

Werking e-sigaret en shisha pen

Een e-sigaret bestaat uit een batterij, clearomizer, coil en een drip tip. Wat een batterij is dat weten we allemaal wel neem ik aan. Op de batterij zit de clearomizer geschroefd, in de clearomizer druppel je de e-liquid die je wil dampen. In deze clearomizer zit een coil; touwtjes of een metalen buisje met gaatjes erin, deze nemen de e-liquid op als jij teugt aan jouw e-sigaret en zorgen dat deze verdampt wordt, waar na jij vervolgens via de drip tip de damp kunt inhaleren.
 

Informatie over de e-sigaret.

Geschiedenis e-sigaret

Vele consumenten die een e-sigaret in gebruik hebben zijn zich niet bewust van de onverwachte geschiedenis die de e-sigaret met zich mee draagt. Vandaar dat het ons leuk leek hier even kort iets over te vertellen.
 

In het jaar 1962 leefde ene Herbert A. Gilbert die een apparaatje bedacht had dat een nicotine oplossing kon verdampen, de e-sigaret was “geboren”. Na vele testen en uitprobeersels heeft Herbert A. Gilbert één jaar in 1963 een patent aangevraagd over het door hem bedachte apparaatje dat later de e-sigaret zou gaan heten.
 

Een aantal jaren later werd Herbert A. Gilbert benadert door een commercieel bedrijf dat interesse had in de e-sigaret, zij wilden deze graag in productie nemen en op de markt brengen. Echter om onbekende redenen heeft Herbert A. Gilbert dit aanbod afgeslagen waarna het stil werd om de e-sigaret.
 

Echter in het jaar 2003 toen Herbert A. Gilbert inmiddels al was overleden kwam ene Hon Lik, die toen der tijd nog een Chinese apotheker was. Hij heeft het patent over genomen en heeft de e-sigaret als een commercieel product in 2004 op de Chinese markt gebracht. Na een aantal jaren bleek het in China zo een groot succes dat in 2007 de eerste e-sigaret al naar Nederland kwam. Zo is het balletje van e-sigaret aan het rollen gekomen en is die uit gegroeid tot het product zoals we het vandaag de dag kennen. De Electrische sigaret, de shisha pen en waterpijpen vind je ook op onze website Shishahut.nl