Ik kan ze overal kopen, langs de snelweg bij een benzinestation desnoods, ik zie de voordelen van elektrisch roken niet zo. Dus wat zijn de voordelen als ik besluit om elektrisch te gaan roken?
 

Er zijn meerdere voordelen aan elektrisch roken

Als je je afvraagt wat de elektrisch roken voordelen zijn, dan kunnen er een aantal worden genoemd. Het grootste voordeel is dat je met je elektrische sigaret meestal welkom bent op plaatsen waar gewoon roken niet is toegestaan, zoals in cafés en restaurants, hoewel hier wel uitzonderingen op zijn, er zijn openbare gelegenheden waar het ook niet is toegestaan om elektrisch te roken, let hier dus op voordat je je elektrische sigaret te voorschijn haalt. Zo voorkom je problemen en onaangename situaties als blijkt dat je ergens ook niet elektrisch mag roken.   Wel moet genoemd worden dat de overheid ook steeds strenger wordt tegenover elektrisch roken. Het is ook altijd belangrijk een goed product te zoeken, gezien er veel verschillen zitten in de modellen van tegenwoordig. Het is verstandig om een keuze te maken op basis van positieve ervaringen van anderen. Er worden ook veel nep elektrische sigaretten verhandeld van lage kwaliteit. Deze zijn vaak schadelijk en daarom niet aan te raden.
 

Elektrisch roken is goedkoper

Elektrisch roken is goedkoper dan gewone sigaretten roken. Dit is al vaak bewezen. Afhankelijk van hoeveel sigaretten je per dag rookt kun je wel 70% op de kosten besparen wanneer je elektrisch gaat roken. Dat scheelt op jaarbasis soms wel honderden euro’s en het kan dus een mooie besparing op je uitgaven opleveren als je elektrisch gaat roken. Je kunt voor je zelf uitrekenen hoeveel je nu aan sigaretten of shag uitgeeft om je besparing te berekenen. Het staat vast dat je in ieder geval leuk geld kunt besparen, naast de gezondheidsvoordelen die het al biedt.   Ook een voordeel van de e-sigaret is dat je verschillende smaken kunt testen. Er bestaan letterlijk honderden e-liquids. Van fruitsmaken, tabaksmaken tot aan red bull bijvoorbeeld.