Diverse soorten waterpijp tabak


Veel mensen vragen zich af welke waterpijp tabak ze kunnen roken met een waterpijp. Vooral mensen die nog nooit eerder een waterpijp hebben gerookt weten niet zo goed hoe het werkt en willen graag wat tips. Hieronder vertellen we je over de verschillende soorten waterpijp tabak die je allemaal online kunt shoppen bij Shishahut.nl.

Waterpijp tabak
Dit is het meest bekende tabak voor het roken van een waterpijp, het is een soort kleverig, vochtig tabak met een sterke, vaak zoete, geur. Het tabak stop je in de tabakskop, ongeveer tot de rand vol. Daarna doe je het aluminiumfolie er over heen. Het waterpijp tabak bevat nicotine en teer. Of het roken van shisha tabak schadelijker is dan het roken van sigaretten, daar zijn de meningen tot op de dag van vandaag nog verschillend.

Al Fakher
Misschien wel het meest bekende merk in waterpijp tabak is Al Fakher, dit merk heeft kwalitatief erg goede tabak, het tabak is wat minder vochtig en lekt in de meeste gevallen dus niet. Ook duurt een rooksessie met Al Fakher tabak over het algemeen langer, omdat je van dit tabak langer kunt roken.


Waterpijp steam stones
Iets anders wat je kunt roken met een waterpijp zijn de waterpijp steam stones. Deze steam stones zijn zoals de naam het al zegt, een soort stomende steentjes. De steentjes worden in een potje of zakje geleverd, de steentjes zijn vochtig en hebben een sterke, vaak zoete, geur. Je stopt de steentjes in de tabakskom, net zoals het ‘gewone’ tabak. Daarna doe je ook hier het aluminiumfolie overheen.
De steam stones zijn 100% natuurlijk en bevatten dan ook geen teer of nicotine.